Du trenger (4 personer)
Til sausen
- 500 g cherry tomater
- 400 g fetaost
- 4 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ts malt sort pepper
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts revet sitronskall
- 4 ss frisk basilikum
Pasta
- 4 porsjoner av din favorittpasta
Slik gjør du:
- Ha tomater og knuste hvitløksfedd i en ildfast form. Bland inn halvparten av olivenoljen, saltet og pepperet.
- Legg fetaosten midt i formen og hell over resten av oljen, saltet og pepperet. Dryss over oregano og sitronskall.
- Stek midt i ovnen på 230 grader i 25-30 minutter – til tomatene er helt myke.
- Kok pastaen som anvist på pakken.
- Ta formen ut av ovnen, ta i basilikum og bruk en gaffel til å knuse tomatene og fetaosten, samt til å blande alt godt sammen.
- Ha i pastaen og bland godt.
- Server med en gang, gjerne med hvitløksbrød.