Instagram

Langtidshevet speltbrød

Jeg har fått dilla på å bake brød. Deigen blander jeg sammen om kvelden, så setter jeg dem i ovnen om morgenen. Det er egentlig veldig enkelt, men hevingen tar litt tid .

Dette speltbrødet har blitt vår nye favoritt og slik baker du det:

Til to brød trenger du:

  • 400 g siktet speltmel
  • 400 g sammalt spelt
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 kork eddik
  • 80 g solsikkekjerner
  • 8 dl vann

Slik gjør du:

  • Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren i to bakepapirkledde (eller godt smurte) brødformer.
  • La brødene heve i 8-12 timer i en pose.
  • Forvarm ovnen til 180 grader og stek brødene midt i ovnen i ca. 50 minutter.

Tips: Du kan tilsette raspet gulrot for et mer smaksrikt brød.

Legg igjen en kommentar