Barnebursdag

Banankake i langpanne

Lager du denne banankake kan du redde 6 overmodne bananer. Den er supersaftig og passer ypperlig til å fryses – perfekt i barnebursdagen.

Du trenger:
250 g smør
4 egg
6 dl sukker
6 godt modne bananer
4,5 dl lettrømme
9 dl hvetemel
2 ts natron
4 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker

Glasur:
4 dl melis
3-4 ss vann
Gul konditorfarge

Pynt:
Strøssel

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Smelt og avkjøl smøret.
  3. Pisk egg og eggedosis til en luftig eggedosis i en stor bakebolle – rør inn det avkjølte smøret.
  4. Mos bananene med en stavmikser og bland dem inn i røren. Tilsett rømmen og rør inn det tørre.
  5. Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (minst 30 x 40 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  6. Hvelv kaken over på et serveringsbrett og fjern bakepapiret.
  7. Rør sammen ingrediensene til glasuren til du får passe konsistens og smør den utover den avkjølte kaken. Strø strøssel over før glasuren stivner.

Flere tips til barnebursdag finner du her.

Legg igjen en kommentar