Saktekokeren kan brukes til så mangt, også til brødbaking.
Forberedelse: Ca. 10 min
Steketid: Ca. 1 t og 20 min
Du trenger:
6 dl hvetemel
Ca. 2,7 dl vann
1 pk tørrgjær
2 ts sukker
2 ts honning
2 ts olivenolje
1 ts salt
Ferske utrer om du ønsker krydret brød
Slik gjør du:
- Varm opp vannet til ca. 37 grader og hell det i en bakebolle sammen med sukker og gjær. Rør rundt og la det stå i ca. 3 minutter til gjøren har løst seg skikkelig opp og det bobler litt.
- Tilsett resten av ingrediensene og la kjøkkenmaskinen gå med eltekrok i ca. 5 minutter til du har en smidig deig.
- Legg et ark med bakepapir i Crock-poten. Trill deigen til en stor bolle og legg det oppå bakepapiret.
- Ta på lokket og still på høy varme i mellom 1 og 1,5 timer, til brødet har fått en brun skorpe under. Hos meg blir det perfekt etter 1 t og 20 minutter.
Flere oppskrifter i saktekokeren finner du her.