Mat

Marias laksesuppe med focaccia

Her deler Maria sin beste oppskrift med oss – nyt.

Focaccia i langpanne

Ingredienser :
50 gr gjær
6 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
2 del olivenolje
1 kg hvetemel
Rosmarin, flaksalt og 1 dl olivenolje til toppen.
Slik gjør du:
  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter. 
  3. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.  
  4. Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
  5. Stekes midt i ovnen på 200 grader.

Jeg pleier å fryse ned halvparten til en annen dag.

Laksesuppe (ca. 4 porsj)

Ingredienser:
400 gram laksefilet i terninger
2 gulerøtter
4 poteter
Ca. 1½ purreløk (eller så mye du vil ha i)
Smør til steking
2 bokser hakka tomat
8 dl vann og fiskebuljong
3 dl matfløte
Kajennepepper
Salt
Fersk eller tørket dill
Evt. litt maizena

Slik gjør du:

  1. Kutt opp alle grønnsakene i små biter.
  2. Fres purre i smør. Ha i vann, buljong, grønnsaker, hakka tomat, fløte ig dill og la koke i 10-15 min til grønnsakene er gjennomkokt.
  3. Ha i ca. 1 ss maizena utrørt i litt kaldt vann i, og kok opp suppen. Ha i lakseterningene og la så suppen trekke i 5 min med lakseterningene i. Smak til med salt og kajennepepper ( kan utelates).

Her kan du lese mer om Maria.

One Comment

Legg igjen en kommentar