Focaccia i langpanne
Ingredienser :
50 gr gjær
6 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
2 del olivenolje
1 kg hvetemel
Rosmarin, flaksalt og 1 dl olivenolje til toppen.
Slik gjør du:
- Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
- Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
- Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
- Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader.
Jeg pleier å fryse ned halvparten til en annen dag.
Laksesuppe (ca. 4 porsj)
Ingredienser:
400 gram laksefilet i terninger
2 gulerøtter
4 poteter
Ca. 1½ purreløk (eller så mye du vil ha i)
Smør til steking
2 bokser hakka tomat
8 dl vann og fiskebuljong
3 dl matfløte
Kajennepepper
Salt
Fersk eller tørket dill
Evt. litt maizena
Slik gjør du:
- Kutt opp alle grønnsakene i små biter.
- Fres purre i smør. Ha i vann, buljong, grønnsaker, hakka tomat, fløte ig dill og la koke i 10-15 min til grønnsakene er gjennomkokt.
- Ha i ca. 1 ss maizena utrørt i litt kaldt vann i, og kok opp suppen. Ha i lakseterningene og la så suppen trekke i 5 min med lakseterningene i. Smak til med salt og kajennepepper ( kan utelates).
Her kan du lese mer om Maria.
One Comment
Pingback: