Skillingsboller er bergensk for kanelboller. Disse er skikkelig digge. Nyt!
Du trenger til bolledeig:
- 1 pakke Møllerens 20 verdens beste boller på 1-2-3
- 1 pakke gjær
- 4 dl lunkent vann
- 100 g smeltet smør
- Eller lage denne bolleoppskriften
Du trenger til fyll:
- 90 g romtemperert smør
- 2 ss kanel
- 1 egg til pensling
Slik gjør du:
- Lag bolledeigen som anvist på pakken. La deigen stå i ca. 10 minutter før du kjevler den ut til et rektangel.
- Smør det romtempererte smøret utover bolledeigen og strø på sukker og kanel. Rull deigen sammen som en pølse og skjær den i 12 biter.
- Legg litt bakepapir i en ildfast form og legg bollene tett sammen oppi formen.
- La bollene heve i 45 minutter under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted.
- Pensle bollene med et pisket egg. Sett bollene inn i en stekeovn på 250 grader. Når du har satt bollene inn i ovnen skrur du ned til 200 grader. Stek bollene i 30-35 minutter. Etter 15 minutter legger du litt aluminiumsfolie over bollene slik at de ikke blir svidd.