Instagram

Hjemmelaget frossenpizza

Å ha digge hjemmelagde pizzaer i frysen, er perfekt til travle dager.

Lag pizzadeig, del opp i emner og forstek bunnene på høy varme til de er gyldne, og la dem avkjøle seg før du smører på pizzasaus, har på ost og annet ønsket fyll. Pakk pizzaene inn i plastfolie.

Her får du tre oppskrifter på pizzabunner – to med gjær og en med surdeig:

Pizzabunn med gjær – korttidsheving, per pizza

  • 200 g pizzamel
  • 1,25 dl vann på ca. 30 grader
  • 8 g fersk gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 klype sukker sukker
  • 0,5 ss olje
  1. Ha mel, salt, gjær og vann i bakebollen og elt i 8 minutter. Spe på med vann og deigen blir for tørr og mel om den blir for klissete. Ha i olivenolje og elt i 5 minutter til.
  2. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse – ca. 1 time.

Pizzabunn med gjær – langtidsheving, per pizza:

  • 200 g pizzamel
  • 120 g vann
  • 30 g fersk gjær
  • 6 g salt
  • 6 g sukker
  • 12 g olje
  • 1/2 ts tørrgjær
  1. Bland sammen mel og vann og la det stå i 45 minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen i 10 minutter.
  3. La deigen hvile en time i romtemperatur.
  4. Del deigen opp i antall pizzaer du har ganget oppskriften opp til, form emnene til boller og la dem langtidsheve i kjøleskapet i 1-4 dager.
  5. Ta deigen ut av kjøleskapet to timer før du baker dem ut.

Pizzabunn med surdeig – langtidsheving, per pizza:

  • 200 g pizzamel
  • 120 g vann
  • 6 g salt
  • 6 g sukker
  • 12 g olje
  • 50 g surdeigsstarter
  1. Bland sammen mel og vann og la det stå i 45 minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen i 10 minutter.
  3. La deigen hvile en time i romtemperatur.
  4. Del deigen opp i antall pizzaer du har ganget oppskriften opp til, form emnene til boller og la dem langtidsheve i kjøleskapet i 1-4 dager.
  5. Ta deigen ut av kjøleskapet to timer før du baker dem ut.

Pizzasaus – per pizza

  • 1/2 glass tomatpure
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss buljong/kraft
  • 1 ss hvitvinseddik
  1. Kok opp alle ingrediensene og la sausen putre til den begynner å bli tørr.

Mer mat finner du her.

Legg igjen en kommentar