Her om dagen skulle jeg lage lasagne og den vanlige formen var skitten. Så jeg brukte denne formen som er 20 x 30 cm. Først tenkte jeg at den var for liten, men det viste seg at størrelsen var HELT perfekt
- Det er akkurat plass til tre plater per lag
- Og jeg fikk brukt opp alle de 9 platene i pakken
- Uten å måtte knekke til noen plater
- Uten fare for overlapping
Jeg elsker det!
Et annet lasagnetips er å bruke opp grønnsaker fra kjøleskapet som har sett bedre tider, i denne lasagnen har jeg kamuflert inn tre gulrøtter som hadde mistet spensten, en skrukkete paprika og en pakke slappe cherrytomater. Jeg koker gulrøttene og kjører dem til pure i blender før jeg blander dem inn i sausen for et silkemykt resultat.
Leserne mine har også noen lasagnetips på lur:
- Hvis barna ikke liker hvit saus, kan du prøve mascarponeost, Cottage Cheese eller Creme Fraiche.
- Pastaplatene kan byttes ut med speltlomper og spinat.
- Platene kan også byttes ut med tagliatelle – ha all kjøttdeigen i bunn, legg et godt lag med knust tagliatelle, hvit saus og til slutt litt ost.
- Du kan ha i rester av åpne salasglass og andre tomatting.
- Lasagne kan fint lages dagen før.