Du trenger: Muffins (se oppskrift under), melis, rød konditorfarge, sukkerøyne og skummelt godteri.
Slik gjør du: Bak muffins og la dem kjøle seg ned. Bland melis og vann til du har en passe tykk glasur, farg halvparten rød med konditorfarge. Smør først hvit glasur utover muffinsen, dupp deretter godteri i rød glasur før du fester dem på muffinsen.
For å bake mammas vaniljemuffins trenger du:
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1 ½ dl melk
2 ss smør, smeltet avkjølt
Glasur: Melis, litt van, konditorfarge og strøssel.
Muffinsformer
Slik gjør du:
- Rør egg og sukker til det blir eggedosis. Bland resten av ingrediensene forsiktig inn.
- Sett muffinsformene utover et stekebrett og fyll dem 3/4 fulle av røren. Stek muffinsene i midten av stekeovnen på 200 grader i 8 – 10 minutter.
- Pynt muffinsene med glasur og strøssel når de har blitt kalde.
Alternativt kan du kjøpe Toros pose med lyse muffins som er naturlig fri for gluten – eller kjøpe ferdige muffins.
Tips til muffinsbakeren: Tre en gjennomsiktig plastpose nedi et litermål og hell røren oppi posen. Knyt igjen posen og klipp et lite hull i et hjørne slik at du kan fylle muffinsformene kontrollert.