Å bake dette brødet er ikke en av tingene som gjør småbarnslivet enklere, men gøyere. Det enkle er ofte det beste, men ikke alltid. Så hva med å teste ut denne regnbueloffen i helgen?
Du trenger:
- 500 g hvetemel
- 3 dl melk
- 25 g tørrgjær (eller fersk, da løser du den opp i melken)
- 1 ts salt
- 1 egg
- 1 ss romtemperert smør, evt. 1 – 2 ss matolje
- Konditorfarge
Slik gjør du:
- Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin, tilsett salt, egg og melk – elt i ca. 5 minutter.
- Tilsett smøret og elt i 5 minutter til.
- La deigen heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse under plast.
- Del deigen i 5 like store emner, la en være uten farge og farg en rød, en blå, en gul og en grønn.
- Kjevle ut de fem deigbitene hver for seg, til ca 30×30 cm. Legg dem oppå hverandre, pensle litt vann mellom hvert lag for å lime dem sammen.
- Kjevle over deigen slik at den blir ca 30 x50 cm og rull den sammen som en pølse som du legger i en smurt brødform.
- La brødet heve i 30-40 minutter i brødformen.
- Pensle brødet med et sammenvispet egg og stek det midt i ovnen på 190 grader i ca. 30-40 minutter.
Sjekk ut mer gøy mat her: