Med en treåring i hus som elsker rosa var det stas å «lage» (les pynte) dette pepperkakehuset.
Du trenger: Er ferdig pepperkakehus, melis, eggehvite, sitron, rosa konditorfarge (eller litt rød), strøssel og rosa godteri.
Slik gjør du:
- Bland eggehvite og melis til du har en jevn glasur og farg den rosa med konditorfarge. Det er enklere å få en jevn glasur ved å bruke en elektrisk visp.
- Smør glasuren utover de ulike delene du skal pynte, legg på godteri og strø på strøssel – la delene tørke.
- Ha litt mer melis i glasuren slik at den blir litt fastere og litt sitron (da blir glasuren stivere), ha den i en lufttett pose til delene har tørket. Bruk glasuren til å lime sammen pepperkakehuset med.
- For en enklere montering kan du bruke hermetikkbokser inni huset. Du kan også bruke knappenåler til å stabilisere veggen mens du fester sammen huset, men gjerne med farget hode slik at du finner dem igjen.
Tips til pepperkakehus generelt:
- Det er lettere å jobbe med en kald pepperkakedeig.
- Ferdige «arkitekttegninger» kan du finne på Pintrest ved å søke på «ginger bread house template».
- Hvis du legger den ferdig kjevlede deigen litt i frysen (ca. 40 min) før du skal skjære ut delene er det lettere å flytte dem over på stekebrettet uten av de drar seg.
- Bruk gjerne pizzahjul til å skjære ut delene.
- Mens delene fortsatt er varme kan du rette opp eventuelle skjevheter.
- Lager du pepperkakehuset ditt selv og noen av delene har blitt større enn de skal være kan du bruke den fine siden på ett rivjern til å forsiktig fjerne det du vil ha bort.
- Gelatinplater fungerer ypperlig som vindusglass, og eller så kan du faktisk smelte for eksempel bringebærdrops i vindushullet når du steker pepperkaken.
- Havrefras blir kule takstein.
- Saltstenger tett i tett på veggene blir til kule tømmervegger.
- Fest popcorn på taket og det ser ut som snø.
Faller pepperkakehuset sammen? Fortvil ikke, bare legg til en dinoasur eller tornado: