Hvis du er fysen på noe godt kan denne hybriden mellom skillingsbolle (kanelbolle), cookie dough og scones være tingen for deg.
- Bollen
- 1 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 ss sukker
- 40 g smør
- 2 ss vann
- 1 egg
- Fyll
- 1 ss smør
- 1 ss sukker
- 1 ts kanel
Slik gjør du:
- Bland det tørre til bollen i en skål og ha i smeltet smør, egg og vann.
- Kna deigen til en fuktig «bolledeig» og form den til en avlang remse på melete underlag (ca. 8 x 12 cm).
- Ha fyllet på bolleremsen: smør, kanel og sukker , før du ruller den sammen og putter den i en kopp.
- Sett koppen i mikroen på full styrke i ca. 50 sekunder – hvor lenge den må stå avhenger på styrken på mikroen din, så her må du prøve deg frem. Den skal være ganske klissete på toppen.
- Nyt med en gang.