Tradisjon

Sukkerkaker med julevri

Disse kakene er en hit i Amerika og det er ikke uten grunn. De er laget i en fei, søte, gode og allsidige.

Du trenger:

2 egg
125 g smør, smeltet og avkjølt
2,5 dl sukker
1 ss melk
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
5 dl hvetemel

Pynt: Farget perlesukker eller perlesukker som du farger med konditorfarge.

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og sett det til avkjøling.
  2. Skill eggene og visp eggehvitene stive i en bolle og visp eggeplommene lett i en annen.
  3. Rør sammen smør og sukker til det blir hvitt. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
  4. Sett deigen kald i 30  inutter hvis du har tid, da blir den lettere å jobbe med.
  5. Kjevle ut deigen, stikk ut figurer og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Pensle kakene med litt egg og strø farget perlesukker over dem.
  7. Stek kakene midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

Legg igjen en kommentar