Lager du denne banankake kan du redde 6 overmodne bananer. Den er supersaftig og passer ypperlig til å fryses – perfekt i barnebursdagen.
Du trenger:
250 g smør
4 egg
6 dl sukker
6 godt modne bananer
4,5 dl lettrømme
9 dl hvetemel
2 ts natron
4 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
Glasur:
4 dl melis
3-4 ss vann
Gul konditorfarge
Pynt:
Strøssel
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Smelt og avkjøl smøret.
- Pisk egg og eggedosis til en luftig eggedosis i en stor bakebolle – rør inn det avkjølte smøret.
- Mos bananene med en stavmikser og bland dem inn i røren. Tilsett rømmen og rør inn det tørre.
- Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (minst 30 x 40 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
- Hvelv kaken over på et serveringsbrett og fjern bakepapiret.
- Rør sammen ingrediensene til glasuren til du får passe konsistens og smør den utover den avkjølte kaken. Strø strøssel over før glasuren stivner.
Flere tips til barnebursdag finner du her.