Pulled Pork er opprinnelig fra sørstatene i USA hvor de grillet kjøttet i over 12 timer. Denne «hverdagsvarianten» lager seg selv mens dere er på jobb, og er en saftig favoritt her i huset.
Forberedelse: Ca. 10 min. Koketid: 7-9 timer. Ca. 6 porsjoner.
Du trenger:
Ca. 1 kg nakkefilet av svin uten bein
1 gul løk, finhakket
6-8 fedd hvitløk, finhakket
BBQ saus:
2 dl ketchup
1 ss chipotlekrydder
3.33 dl Coca Cola
2 dl vann
1 ss sukker
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ss whiskey (valgfritt)
1 ss honning (valgfritt)
1 ss soya saus (valgfritt)
Til servering:
Hamburgerbrød
Coleslaw
BBQ-saus
Slik gjør du:
- Stek løk og hvitløk og legg i bunnen av gryten.
- Legg kjøttet oppå den stekte løken.
- Bland sammen ingrediensene til BBQ-sausen og hell den over kjøttet.
- La herligheten koke i mellom 7 og 9 timer på lav varme.
- Løft kjøttet opp av kjelen og riv det fra hverandre ved hjelp av to gafler. Ha noen ss av kraften fra kjelen over kjøttet.
- Server i hamburgerbrød med coleslaw og en god BBQ-saus til.
Mer Crock Pot her.