One pot-pasta, eller «alt i ett-gryte», er en raskt og enkel middag som etterlater minimalt med oppvask. Alle ingrediensene forberedes i én gryte som settes rett på bordet når retten er ferdig. Denne oppskriften tar det ca. 20 minutter å forberede.
Du trenger (til to voksne og to barn):
400 g karbonadedeig
1 gul løk
4 fedd hvitløk
2 gulrøtter
En neve fersk finhakket basilikum eller 2 ss tørket besilikum
2 bokser hermetiske cherrytomater eller vanlige finhakkede tomater (800 g)
7 dl kjøttkraft
300-400 g pasta, for eksempel tagliatelle
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Mozarella
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk og løk som du freser lett i gryten. Tilsett gulrøtter i små biter og la det surre i ca. to minutter.
- Tilsett karbonadedeigen og brun den lett.
- Tilsetter tomatene og kjøttkraften, og gi det et oppkok før du tilsetter pastaen. La det koke til pastaen er ferdig. Rør innimellom.
- Del mozarellaen i biter og fordel den over gryten rett før servering.
Liste med raske middager finner du her